Glossary · lab
Monte Carlo simulation
Fi run thousands a random session fi see di distribution a di result dem. Di method behind di simulator dem pon dis site.
Inna context
Instead a one lucky run, a Monte Carlo simulation a roulette show ow often evry result happen: median, mean, di worse case, di probabilitymathsProbabilityDi chance fi a result, fram 0 to 1 or 0% to 100%. One numba: 1/37 = 2.70%.Read di whole ting → a ruin.
Yuh did know?
Stanislaw Ulam an John von Neumann name di method inna di 1940s, afta di casino, wen dem did a work pon neutron diffusion fi di Manhattan Project. Ulam uncle did gamble deh.